Background Image

Kultura

Ještě sice není jaro, ale Zelená Hostivař se probouzí

Podvečerní Hostivař

Spolek Zelená Hostivař, který apeluje na zlepšení hostivařské přírody a životního prostředí, se aktivně připojil k výzvě, kterou iniciovala Městská část Prahy 15. Ta se týká všech spolků a institucí, které mají zájem podílet se na kulturních aktivitách v Praze 15, ať už v souvislosti s oslavami 100 let Prahy, nebo 950 let Hostivaře, nebo prostě popostrčit naše kulturní aktivity na patnáctce.
A tak přichází Zelená Hostivař s několika návrhy na akce, které by pro nás, kteří zde žijeme, byly příjemným zpestřením našeho volného času.

Akce navržené spolkem Zelená Hostivař:
Diskotéka Miloše Skalky, Koncert na Přehradě, Oheň v Toulcáku, Open Mic, Ozvěny Porty, Mladí hrají rock.

Diskotéka Miloše Skalky v Hostivařské sokolovně
Spolupráce s hostivařským Sokolem, záštita - SAI
Skvělá příležitost sejít se u vínka a poslechnout si příjemné písničky z diskotékového kufříku známého DJ a spíkra Nočního proudu Miloše Skalky. Diskotéka bude se známými hosty, kteří nám nejen zazpívají, ale prozradí i nějaké zajímavosti ze svého hudebního života.
První dva termíny jsou již známé a když bude o takovouto diskotéku zájem, jistě se přidají další termíny a hosté.
20. 4. 2018 20:00 hod - host Dalibor Janda
14. 9. 2018 20:00 hod - host Milan Peroutka
Vstupné 100 Kč, Rezervace: 602974854, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Koncert na Přehradě 15.6. 2018
Spolupráce: Patnáctka kulturní , SAI
Na hostivařské přehradě je skvělý prostor pro zábavu všeho druhu a tak tady nesmí chybět ani muzika. Vystřídají se různé kapely a interpreti a určitě zde bude o zábavu a dobré jídlo postaráno. Program se ladí l-e určitě se bude jednat o pestrou hudební směsici popu, rocku a folkové muziky

Táborák v Toulcově dvoře
Spolupráce: Patnáctka kulturní
Kdo má rád trochu kouře a písničky k táboráku, může přijít i se svojí kytarou a zahrát co umí. V rámci setkávání skvělá příležitost pro nová přátelství a hudbymilovné občany Hostivaře. Bude se opět jednat o možnost nepravidelného setkávání, které se bude řídit zájmem lidí, kteří budou mít chuť se sejít, zpívat a bavit se.

Další plány Zelené Hostivaře
OPEN MIC
Zelená Hostivař, SAI - svaz autorů a interpretů
Oblíbený systém setkávání hostů a písničkářů, kteří si přijdou zazpívat do příjemného prostředí se stolovou úpravou. V celé ČR se pořady Open Mic konají asi na dvaceti místech a tak bychom byli rádi, aby dalším z nich byla některá z hospůdek v Hostivaři u Botiče. Do programu se písničkáři přihlašují předem, ale je zde i možnost, zazpívat si třeba jednu písničku jako host z publika. Open Mic je tedy open… Jedná se o příjemné posezení u dobrého jídla a pití s kytarovou muzikou, básničkami nebo jinou komorní produkcí. Místa bude možné si zarezervovat.

Ozvěny PORTY
Zelená Hostivař, Patnáctka kulturní, Porta
V Řevnicích u Prahy se letos bude konat již 52. ročník festivalu Porta. V Hostivaři připravujeme malé ozvěny tohoto legendárního festivalu. Rádi bychom pozvali některého ze skvělých hostů festivalu a pak se představí několik mladých kapel a interpretů, kteří budou letos na Portě oceněni. Místo pro Ozvěny se hledá.

Mladí hrají rock
Spolupráce: Patnáctka kulturní , Zelená Hostivař, SAI
Mladé kapely, které zatím ještě nejsou známé, ale hrají jako z praku bychom rádi pozvali na společné vystoupení na přehradě, nebo do některého z kulturních zařízení Prahy 15. Základem bude touha něco kolem rockové muziky uspořádat a také peníze, sponzoři, donátoři…
Plánovaná spolupráce: Patnáctka kulturní, a další spolky a organizacemi v Hostivaři. Záštita: SAI -Svaz autorů a interpretů.